Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

  

Seuraava johtokunnan kokous pidetään keskiviikkona 8.12.2021. 

 

Joulukuun kokouksessa käsiteltävien sähköisesti jätettyjen hakemusten tulee olla valmiina 29.11.2021 ja paperihakemusten 25.11.2021.

 

Tilaa Kantri ry:n uutiskirje

 
 

Nuoret töihin 2-teemahankkeen haku on nyt auki!

Lisätty 01.11.2021

Teemahankkeen tavoitteena on työllistää 25 iältään 16-25-vuotiasta nuorta Kantrin Leader-rahoitukseen kuuluvilta maaseutualueilta. Tukiprosentti on kaikille 80 %. Hakuaika on 1.11.2021-31.1.2022 ja teemahankkeiden toteutusaika 1.2.2022 - 31.10.2022. 

Lataa Nuoret töihin 2-teemahankkeen hakuohje tästä

 

Yhdistyksen virallisen nimenkirjoitustavan mukaisesti allekirjoitettu hakemus liitteineen toimitetaan Kantrin toimistolle osoitteeseen:


Kantri ry
Keisarinviitta 22 huoneisto 8
33960 Pirkkala


Hakemuksen on oltava perillä viimeistään 31.1.2022 klo 16.15. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

 

Lisätietoja Kantrin henkilökunnalta puhelimitse tai info(at)kantriry.fi

Kantrin Nuoret töihin 2-teemahanke on Kantri ry:n Leader-kehyksestä rahoitettu hanke, jonka avulla tarjotaan mahdollisuutta palkata yhteisöön
nuori kesätyöntekijä ja johon Kantri ry valitsee toimenpiteitä avoimen haun perusteella ennalta sovittuja valintaperusteita käyttäen. Kantri ry
siirtää teemahankkeelle myönnetyn tuen valituille toimenpiteille sopimuksen mukaisesti. Kantri ry hoitaa teemahankkeen kaiken sähköisen
hankehallinnon Hyrrässä.

Toimenpiteiden toteuttajiksi voivat hakea Kantrin toiminta-alueen yleishyödylliset rekisteröidyt yhdistykset ja yhteisöt. Tukea voi hakea toimenpiteille, jotka ovat luonteeltaan yleishyödyllisiä. Tuki on 80 %. Kustannusarvion pitää sisältää arvonlisävero. Tuen avulla tarjotaan mahdollisuutta palkata nuori kesätyöntekijä järjestämään / mukaan järjestämään yhdistyksessä uutta toimintaa. Johtokunnan päätöksen perusteella yhdelle hakijalle annetaan tukea korkeintaan kolmen nuoren työllistämiseksi ja neljän kuukauden jaksolle per nuori.

Yhteistyötahoja hankkeelle ovat maaseutualueiden yhdistykset ja yhteisöt, alueen kunnat ja kaupungit, seurakunnat sekä muut maaseututoimijat.
Hankkeen toivotaan kiinnostavan erityisesti sellaisia yhdistyksiä, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta työntekijän palkkaamisesta, tai kokemusta on
vain vähän. Hankkeen pyrkimyksenä on nostaa yhdistysten tietotaitotasoa siten, että kynnys nuorten työntekijöiden palkkaamiseen madaltuu.
Hankkeen mahdollistavien toimintakokeilujen avulla päästään kokeilemaan uusia toimintamuotoja. Jos toiminta on riittävän kiinnostavaa, sille löytynee toteutustapa jatkossakin. 

 

Nuoret töihin 2-hankkeessa paitsi luodaan työllistymismahdollisuuksia nuorille, luodaan heille myös mahdollisuuksia aloittaa kasvu kiertotalousosaajiksi. Valintakriteereiden kautta myös työnantajia herätellään näkemään, millä tavoin kiertotalouden elementit näkyvät työssä ja kuinka työntekijöille voidaan tarjota mahdollisuus työnteon ohessa oppia kiertotalousajattelun periaatteita ja kestävyystaitoja.


Työtehtävät voivat
a) itsessään olla vahvasti kiertotalouteen linkittyviä
(lähiruoka/ruoantuotanto, luonnonmonimuotoisuus/vieraslajitorjunta/
arvokkaat elinympäristöt, rakennusten /huonekalujen /vaatteiden ym.
korjaaminen jne),
b) Jakamistalouteen liittyvää toimintaa (Lainaamot, vuokraus),
c) perinteisempää työtä, jossa on kiinnitetty huomiota jätteiden/hukan
minimointiin, työvälineiden pitkäikäisyyteen/kestävyyteen/
kertakäyttöisten välttämiseen, käytettävien materiaalien ekologisuuteen
d) vähähiilisiä/hiilijalanjälkeä pienentäviä tai tähän kannustavia.

 

Lisätietoja hakuohjeessa

 

Hakulomakkeen löydät tästä:

 

3325A Teemahankkeen kehittämistoimenpiteen suunnitelma

3325A Täyttöohje